9,2 Knieband: informatie, klachten, diagnose en behandeling.
Lees meer →

Benoeming Lectoraat Value-Based Health Care

Dr. RPA Janssen is per...

Lees meer →

Gastspreker Onderzoek in Beweging 2019 UM

Dr. RPA Janssen is...

Lees meer →

Interview Nieuwjaarsontmoeting Gemeente Veldhoven

Dr. RPA Janssen is uitgenodigd voor...

Volg mij!

Volg gratis de wetenschappelijke ontwikkelingen over de knie via Facebook, Twitter en andere netwerken!


Meniscusscheur bij tennis

Een meniscus kan scheuren als de knie een draailetsel ondergaat zolas bij tennis, hockey, zaalsporten of voetbal. Klachten van een gescheurde meniscus zijn pijn aan de binnen of buitenzijde van de knie, zwelling van het kniegewricht, pijn bij hurken en knielen en/of slotklachten (het gevoel dat er iets klem zit in de knie). Dagelijkse activiteiten met draai- of buigbewegingen van de knie kunnen dan vervelend en pijnlijk zijn. Een kijkoperatie is een goede behandeling voor een gescheurde meniscus. De casus beschrijft de ervaringen van een 55 jarige man die zijn meniscus scheurde met tennissen.

Plotseling merkte ik aan het net dat er een vervelende pijn in mijn linker knie was ontstaan. Het lukte me de set af te maken maar verder spelen leek me niet goed. Eenmaal thuis kreeg ik last van kortdurende weerkerende pijn, op de meest onverwachte momenten. Geruime tijd heb ik het aangekeken maar toen besloot ik toch te vragen of dr. Janssen er naar kon kijken. Meerdere leden van mijn tennisclub hadden goede ervaringen met hem. Ik kon snel terecht en in een kordaat onderzoek kon hij zonder veel hulpmiddelen al meteen een voorlopige diagnose stellen: gescheurde meniscus. Gelet op het wisselvallig karakter van de pijn werd nog een scan verricht, maar ik merkte dat dr. Janssen al zeker van zijn zaak was. Inderdaad was de verdenking terecht, en na overleg met hem kon ik uit twee operatiedagen kiezen op korte termijn voor mijn kijkoperatie. Dat kwam mooi uit met mijn werk, kon ik alles mooi plannen.
Op de operatiekamer was ik beducht voor het zogenaamde ruggenprikje, maar voor ik er erg in had bleek ik al verdoofd te zijn. De knie die ik op het televisiescherm zag bleek de mijne!! Trefzeker werd een deel van mijn meniscus verwijderd. Niet veel later werd ik op de afdeling in de watten gelegd door een meelevende zuster en voelde ik de beweging weer langzaam terugkeren in mijn onderbeen. In een halve dag kon ik al weer naar huis, met opvallend genoeg geen enkele pijn! De volgende dag trok ik weer mijn sok aan zonder enige last te hebben van de typisch stekende pijn die ik daarvoor gewend was te hebben. Ik was stom verbaasd! Ik had gerekend op een weekje ziekteverzuim, maar toen er drie dagen verstreken waren kon ik niet bedenken waarom ik niet weer aan het werk kon. Misschien iets te vroeg, maar twee weken later stond ik weer op de tennisbaan, en nu een jaar later kan ik met voldoening vaststellen nooit meer last te hebben gehad van mijn knie. Kortom in een mum van tijd was ik, in een vlekkeloos werkende organisatie, voorgoed van mijn klachten afgeholpen. Om voor altijd dankbaar voor te zijn.


Dr. RPA Janssen
RPA Janssen Orthopedie B.V.
Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Orthopedisch Centrum Máxima
Máxima Medisch Centrum (MMC)

Bezoekadres MMC Eindhoven:
Ds. Th. Fliednerstraat 1
Ingang Zuid
5631 BM  Eindhoven
(Spreekuur en operaties)

Bezoekadres MMC Veldhoven:
De Run 4600
5504 DB  Veldhoven
(Spreekuur)

Postadres:
Postbus 90052
5600 PD  Eindhoven
Nederland

Tel.: 040 88 88 600
(Afspraken bureau Orthopedie)

Fax: 040 88 85 938
www.rpajanssen.nl

Externe bronnen:
Cooperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Máxima Medisch Centrum
Orthopedisch Centrum Máxima
Sportklinisch Expertisecentrum
FC Kruisband
Nicky van Melick

RPA Janssen op YouTube
RPA Janssen op Twitter
RPA Janssen op Facebook
RPA Janssen op LinkedIn
RPA Janssen weblog
s2