9,2

Feit

Vrouwen scheuren vaker voorste kruisband dan mannen

Posterolateral corner knee: information, symptoms, diagnosis and treatment. RPA Janssen, orthopedisch chirurg in het Orthopedisch Centrum Máxima, Eindhoven/Veldhoven.
Lees meer →

Benoeming Lectoraat Value-Based Health Care

Dr. RPA Janssen is per...

Lees meer →

Gastspreker Onderzoek in Beweging 2019 UM

Dr. RPA Janssen is...

Lees meer →

Interview Nieuwjaarsontmoeting Gemeente Veldhoven

Dr. RPA Janssen is uitgenodigd voor...

Volg mij!

Volg gratis de wetenschappelijke ontwikkelingen over de knie via Facebook, Twitter en andere netwerken!


Voorste kruisband (2)

Een jonge sportvrouw (24 jaar) beschrijft haar ervaringen van een voorste kruisbandoperatie na een verdraaiing van de knie bij voetbal.

Het is nu een jaar geleden dat ik mijn voorste kruisband afscheurde. Tijdens een voetbalwedstrijd draaide ik voor mijn tegenstander door en bleef mijn onderbeen staan. Het deed erg veel pijn en voelde niet goed. Vanaf het voetbalveld ben ik meteen  naar de EHBO gebracht. Door de hevige pijn en zwelling was een goede diagnose nog niet te stellen.
Uit een later gemaakte MRI-scan bleek  dat de voorste kruisband gescheurd was. Het advies: nog meer rust houden en alvast met fysiotherapie beginnen om het vocht in de knie af te laten nemen. De orthopeed verwees me door naar Dr. Janssen. Ondertussen ben ik flink aan de slag gegaan met oefeningen voor mijn knie en fietsen. Ik kon al weer aardig lopen en bewegen zonder beperkingen of pijn.
Drie maanden later was het zo ver. Mijn kruisband werd vervangen door mijn hamstringpees. De operatie was erg goed gegaan. Mijn meniscus en kraakbeen zagen er nog erg goed uit. Een goed voorteken voor het daaropvolgend herstel. Het was lastig om na de operatie weer zo afhankelijk en immobiel als voorheen te zijn. Desondanks  had ik er zin in en was super gemotiveerd om zo snel mogelijk te herstellen. Elke sessie bij de fysio  kon ik weer wat meer. Ik ben begonnen met kleine krachtoefeningen, fietsen en goed leren lopen. Krachttraining, steppen, hardlopen en evenwichtsoefeningen volgden daarop. Ook heb ik na een paar maanden mijn eerste balletje op het voetbalveld weer getrapt. Dat was een fijn gevoel.
Ook Dr. Janssen was erg tevreden. Bij de derde afspraak (5 maanden na de operatie) kreeg ik te horen dat de kruisband weer helemaal ‘de oude’ is. Met dit vertrouwen ga ik weer aan de slag als verdedigster bij mijn club. Met veel doorzettingsvermogen, geduld en een goede dokter ben ik weer helemaal terug op mijn oude niveau!


Dr. RPA Janssen
RPA Janssen Orthopedie B.V.
Coöperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Orthopedisch Centrum Máxima
Máxima Medisch Centrum (MMC)

Bezoekadres MMC Eindhoven:
Ds. Th. Fliednerstraat 1
Ingang Zuid
5631 BM  Eindhoven
(Spreekuur en operaties)

Bezoekadres MMC Veldhoven:
De Run 4600
5504 DB  Veldhoven
(Spreekuur)

Postadres:
Postbus 90052
5600 PD  Eindhoven
Nederland

Tel.: 040 88 88 600
(Afspraken bureau Orthopedie)

Fax: 040 88 85 938
www.rpajanssen.nl

Externe bronnen:
Cooperatie Orthopedie Groot Eindhoven
Máxima Medisch Centrum
Orthopedisch Centrum Máxima
Sportklinisch Expertisecentrum
FC Kruisband
Nicky van Melick

RPA Janssen op YouTube
RPA Janssen op Twitter
RPA Janssen op Facebook
RPA Janssen op LinkedIn
RPA Janssen weblog
s2